tirsdag den 14. september 2010

Grønne ferskner ... what to do?

Jeg var et smut omkring Fyn i weekenden - og blandt havens overflødighedshorn af æbler, blommer, hasselnødder og pærer var min mors store frustration ... grønne ferskner. Modner ikke på træet - og heller ikke på køkkenbordet. Så det blev aftenens udfordring!

Grønne ferskner - let parfumeret smag af fersken, men samtidig bitterhed og knasende sprødhed. Det ledte tanken hen på salat af grøn mango og grøn papayasalat. Så her er hvad vi kom frem til:
De grønne ferskner blev skåret i tynde julienne, for at holde på saften og sprødheden. Dressing blev 2 spsk valdnøddeolie (kunne også have været sesam), 1 spsk. æbleeddike, 1/2 spsk fish sauce, 1/4 tsk flydende honning og et nip salt. Dertil en håndfuld ristede hasselnødder med skallen fjernet - og lidt brøndkarse. Nok mest for at tilsætte lidt farve, men skarpheden fra brøndkarsen spillede faktisk meget fint sammen med fesknerne.

Vi holdt resten af maden simpel ... lidt rødbeder fra haven, blandet med lauerbærblade og timian. 200 grader i ovnen i ca. 25 minutter. Og når ovnen nu var igang - lidt små nye kartofler vendt i lidt god olie, salt og peber.
Det sidste vi manglede var en dressing. Peberrod ville have været ideel, men så er der jo altid wasabi. Så vi fik en fin lysegrøn dressing til, med fantastisk power til at spille op i mod rødbeder og kartofler - og dertil nødder og knas fra ferskensalaten. Mission accomplished!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar