Blomme-tomat chutney
600 g. modne blommer
450 g. modne tomater
1/2 dl. friskpresset citronsaft
400 g. rørsukker
1 1/2 spsk. balsamisk æbleeddike
1 spsk frisk ingefær
1/2 vaniliestang, flækket og med kornene skrabet ud
1/2 tsk chiliflager
Halver blommerne og fjern stenene og hak tomaterne groft. Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde og lad det simre under låg 15-20 min eller til chutneyen er tyk og tæt. Rør jævnligt. Hældes på glas, enten skyllet med atamon eller stærk spiritus. Holder ca. 1 måned i køleskabet.
Ligenu kommer den på mine ostemadder, på dampede bønner ... og jeg glæder mig til den næste grillede bøf eller hjemmelavede burger med chutneyen til.
... og fremadrettet kommer der flere billeder på bloggen af både proces og resultat :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar